De Kiem is een warme school waar “samen-leven” centraal staat.
Elk jaar kiezen we een thema om de sociale vaardigheden van onze kinderen verder mee in te oefenen. Jaarlijks wordt er rond het gekozen thema een projectweek uitgewerkt, waar vak- en klasoverschrijdend gewerkt wordt.

Dit schooljaar (2020-2021) kiezen we voor het jaarthema “Het grote dierenbos”, gebaseerd op de welgekende Fabeltjeskrant. Meneer de Uil is onze spilfiguur.
Tijdens de 1e schooldag worden alle dieren van dit bos kort voorgesteld. Elk dier heeft zijn typische karakter met bijpassende eigenschappen, sommige karakters vullen elkaar zelfs aan en merken zo dat ze kunnen samenwerken! Dat gaan wij, samen met onze Kiempjes, ook doen!

Tijdens vier momenten in de loop van het schooljaar worden telkens twee dieren uitgebreid voorgesteld.

Onze slagzin: “Yes OMG, weer een nieuw avontuur!”

Benieuwd? Alle info en foto’s zal je hier kunnen vinden!

Dieren op het land: Bor de wolf en Mieke de mol
Dieren op het land: Bor de wolf en Mieke de mol

Meneer de Uil: “Hallo lieve Kiempjes!  Hier ben ik weer!  Jullie leerden alle dieren van ons grote dierenbos al kennen in het begin van het schooljaar. Vandaag vertel ik jullie wat meer over de di…

De 1e schooldag
De 1e schooldag

Hallo, meneer de uil, waar breng je ons naartoe?!… Meneer de uil heeft grote plannen met ons dit schooljaar! Vandaag stelde hij al zijn vrienden al eens kort voor: Willem de bever, Stoffel de schild…